Fysiek corrigeren, door bijvoorbeeld de hond op zijn rug te leggen tot hij zich "overgeeft", wurg lijnen te gebruiken etc, is niet meer van deze tijd werkt averechts. Sterker nog; dat is bij honden met angst- of agressie problemen zelfs zeer gevaarlijk. Vaak is het mogelijk om ongewenst gedrag te onderbreken, mits de timing goed is. Nog effectiever is het om ongewenst gedrag te voorkomen en gewenst gedrag te stimuleren.
Het is hierbij van het allergrootste belang om de signalen die uw hond geeft te leren herkennen. Het is niet alleen mijn missie maar ook mijn passie om u zoveel mogelijk te leren over uw hond en zijn/haar motivatie. Als u een goed inzicht heeft in o.a. de lichaamshouding, spierspanning en het gedrag van uw hond, kunt u op deze signalen leren anticiperen. Hierdoor wordt uw leven en dat van uw hond minder stressvol, meer ontspannen en makkelijker.
Positief trainen:
versterkt de band tussen baas en hond op een ontspannen en plezierige manier !
leert de hond welk gedrag er WEL van hem verwacht wordt in plaats van het bestraffen van ongewenst gedrag
leert de hond dat hij beloond wordt voor dit gewenste gedrag
houdt het frustratie niveau en
het stress niveau laag bij uw hond, waardoor hij/zij beter kan leren
Heeft uw hond een specifiek probleem?
Zoals trekken aan de lijn of niet alleen thuis kunnen zijn? Dan kan een gedragsconsult nodig zijn om hier ter plekke aan te werken en u handvaten te geven voor de toekomst.
Heeft u een nieuwe hond in huis?
Heeft u een puppy, een herplaatser of een asielhond aangeschaft? Dan kan een gedragsconsult u veel ondersteuning en hulp bieden in het voorkomen van problemen. Al het gedrag van uw hond is communicatie en elk gedrag, ongeacht de leeftijd, kan positief beïnvloed worden. Maar: hoe langer er problemen (blijven) bestaan, des te moeilijker zijn ze om te buigen tot gewenst gedrag. Het is daarom aan te raden zo snel mogelijk na de komst van uw (nieuwe) viervoeter aan de slag te gaan met praktische ondersteuning thuis en buiten.